KUKA OLEN

Salla Kivelä

– Intoa ja iloa opinnäytetyön tekemiseen!

Moikka ja mahtavaa, että olet löytänyt OppariBoostin pariin. Tässä pieni kurkkaus kulissien taakse…

Opinnäytetyötaipaleeni alkoi yli 15 vuotta sitten ammattikorkeakouluopinnoista, joista jatkoin melko pian yliopistomaailmaan. En kyllä rehellisesti osannut aavistaakaan ensimmäisen opinnäytetyöni kohdalla, että tulisin tekemään niitä vielä useampia.

Opinnäytetyön tekemisen pitäisi olla innostavaa, kehittävää ja joskus jopa hauskaakin. Senhän pitäisi tukea opintojasi ja tulevaa työuraasi, mutta ei hallita vapaa-aikaasi.

Mutta…tiedän hyvin, että sen tekeminen ei ole aina helppoa…

Ehei… voin kertoa. Vuosien varrella on tullut tehtyä paljon virheitä. Ja meinasin myös luovuttaa. Jopa kahdesti.

Taidat tietää mistä puhun:

Tekeminen tuntui välillä todella pakkopullalta ja ahdisti. Aikataulut venyivät jatkuvasti muun elämän keskellä (muut opinnot, työt ja perhe). Lisäksi olin ajoittain aivan hukassa tiedonhaun, tutkimusmenetelmien, sekä akateemisen kirjoittamisen kanssa.

Tajusin viimeisen opinnäytetyöni kohdalla (väitöskirja), että en saisi sitä ikinä valmiiksi työ- ja perhearjen keskellä, jos en muuttaisi työskentelytapojani. Oli aika ryhdistäytyä ja laittaa isompi vaihde silmään. Opiskelin sinnikkäästi opinnäytetyön tekemisen eri vaiheita ja sisältöjä, tutkimusmenetelmiä ja akateemista kirjoittamista.

Näihin panostamalla huomasin aikaisempia sisältö- ja aikatauluvirheitäni. Ymmärsin, että korjaamalla ne, pääsisin niihin tuloksiin, joita olin tavoitellutkin. Tänä päivänä takanani on nyt neljä onnistunutta opinnäytetyötä (opinnäytetyö amk, kandityö, gradu ja väitöskirja). Jes!

Eikä tässä vielä kaikki. Koulutukseni myötä olen viimeisen 10 vuoden aikana opettanut eri-ikäisiä ja taustaisia opiskelijoita (ammattioppilaitos, aikuiskoulutus, korkeakoulu). Sekä pitänyt Tutkimus- ja kehittämismenetelmien kursseja sadoille korkeakouluopiskelijoille eri aloilta (terveys- ja hyvinvointialat, sosiaali-, kasvatus-, kaupallinen ja matkailualat).

Olen myös auttanut ja ohjannut kymmeniä opiskelijoita saamaan opinnäytetyönsä onnistuneesti valmiiksi. Niin perinteisiä tutkimuksellisia opinnäytetöitä (laadullinen ja määrällinen tutkimus, kirjallisuukatsaukset), kuin kehittämistöitä (toiminnallisia opinnäytetöitä).

Uskon, että jokainen voi onnistua opinnäytetyössä. Kunhan vain tietää mitä kannattaa tehdä ja miten.

Niinpä loin OppariBoostin. Jonka avulla pääsen työskentelemään upeiden asiakkaideni kanssa ja auttamaan heitä onnistumaan opinnäytetyössä! 

Työkokemukseni ja koulutukseni ansiosta tiedän mitkä ovat ne haastavimmat kohdat opinnäytetyön tekemisessä. Mutta toisin kuin minun, sinun ei tarvitse käyttää satoja tunteja opinnäytetyön tekemisen opetteluun, yritykseen ja erehdykseen.

Tärkeintä opinnäytetyön aikana on se, että et jää yksin. Siksi jaan ilmaisessa viikkokirjeessäni toimivia opparivinkkejä & oivalluksia.

Valmennuksissani haluan tarjota sinulle innostavaa ja kannustavaa apua oman aikataulusi ja tavoitteidesi mukaan. En tuhlaa aikaasi tieteelliseen käsitejargoniaan tai ”Ihan hyvä” ja ”Kyllä se tästä” -kommentointiin. Vaan selkeään, kattavaan ja napakkaan valmennukseen. Voit oppia valmennuksissani täysin samat menetelmät, joita olen itse menestyksekkäästi hyödyntänyt.

ASIAKASPALAUTTEITA

”Kiitos sinulle että autoit minua näkemään sellaisia asioita työssä mitä en itse tässä väsymyksen keskellä itse olisi huomannut. Antamasi palaute oli rakentavaa ja positiivista ja yhteistyö sujuvaa. Voin lämpimästi suositella sinua muillekin!”

”Kiitos erittäin paljon ihanasta ohjauksesta, auttamisesta sekä tsemppauksesta, vaikka opinnäytetyön tekeminen olikin erittäin hankalaa minulle.”

”Kiitos, että annoit aina positiivista palautetta työstäni ja tsemppasit positiivisella asenteellasi! Ohjauksesi oli innostavaa ja joka kerta pääsin askeleen eteenpäin. Olet huippu!”

”Lämmin ja suuri kiitos Salla mahtavasta tuestasi ja selkeästä palautteestasi opinnäytetyön kanssa. Sain tästä juuri sitä kaivattua apua, mitä odotinkin. Apusi on ollut timanttista! ”

”Salla ohjasi pitämään gradun tiukasti linjassa ja neuvoi keskittymään oleelliseen. Sain ohjauksen avulla tehtyä tutkielmastani kokonaisuuden jota olin tavoitellut. Salla antoi rehellistä palautetta ja ohjasi tieteellisen tekstin rakentamisessa. Jo muutamalla ohjauskerralla sain graduni rakenteen ja sisällön vastaamaan tavoitteita.”